Close

O nAMA

O nama

Nalazimo se u Šušnjarima (selo nadomak Banjaluke).

Plantaža se prostire na površini od 6,5 ha na kojoj je posađeno 2650 sadnica 5 različitih italijanskih hibridnih sorti.

Plantaža se sastoji iz 3 dijela:

  • Najstariji i najveći dio ima 1900 sadnica i zasađen je 2012. godine. 
  • Drugi dio je zasađen 2014. godine i ima 550 sadnica, 
  • Treći dio je zasađen 2017.godine i ima 200 sadnica.

Vlasništvo

Inicijator i pokretač biznisa, a ujedno i izvor finansiranja i vlasnik plantaže je Dragan Davidović koji trenutno živi i radi u Južnoj Africi. Ovo je porodični posao i ostali koji su involvirani u posao su članovi porodice koji žive u Banjaluci: Ratko Lazarević, Biljana i Miloš Rodić i Dijana i Dalibor Tomić.

Registracija i dozvole

Za plantažu lješnika imamo registrovano poljoprivredno gazdinstvo u APIF-u i upisani smo u registrar Ministarstva poljoprivrede RS. Posjedujemo i dozvolu za krčenje šume, za šumu koja je prethodno bila na zemlji na kojoj su sada lješnjaci. Za bunare posjedujemo vodoprivrednu saglasnost od JU Vode Srpske.

Potencijal uzgoja lješnika

Uz povećanje uroda, potrebno je razvijati i nove prodajne kanale, stvarati i razvijati brend i uvesti nove tehnologije: sjeckanje, pečenje, blanširanje, kao i miješanje sa drugim sirovinama i pakovanje pojedinačno ili zajedno. Obzirom na rast segmenta prodaje zdrave hrane, potencijal tržišta je veliki.

Uz prethodan rad na istraživanju i ispunjenju tržišnih potreba i prilika kako u BiH, tako i u inostranstvu, mogu se ostvariti značajni rezultati koji će kao ishod imati stvaranje stabilne i profitabilne firme.

Zainteresovani ste za kupovinu lješnika?

Kontaktirajte nas i poslaćemo vam ponudu u najkraćem mogućem roku.

small_c_popup.png

Let's have a chat

Lorem Ipsum Dolor Sit Orot Amet